Het linnen overhemd is misschien wel een van de populairste items op dit moment. We zien ze bijna overal terugkomen als zomertrend van 2022. Steeds meer merken hebben hun eigen versie in de collectie en het is een favoriet aan het worden van velen! Maar wat maakt deze overhemden zo speciaal? We leggen het je graag uit.

Het comfort van een linnen overhemd

In de zomer, vooral op warme dagen, willen we graag zo licht mogelijke kleding aan en mag het vaak ook wat meer casual. Vooral de heren die elke dag een overhemd dragen op werk of in het dagelijkse leven, begrijpen dit goed. Een ‘normaal’ overhemd kan heel snel wat dikker aanvoelen qua stof. Je wilt iets dragen wat goed doorademt en zo min mogelijk warm aanvoelt. Linnen is altijd al een stofje geweest dat in luchtige zomerkleding wordt gebruikt. Maar nu wordt het dus ook steeds meer gebruikt in de formele kledinglijnen, zoals overhemden of pantalons. 

Een linnen overhemd is dus het ultieme zomershirt geworden. Deze worden meestal gemaakt van 100% linnen en soms met een mix met katoen, waardoor het een hoog draagcomfort heeft en minder kreukt. 

De luchtige stof van een linnen overhemd zorgt ervoor dat de lucht goed om je lichaam kan circuleren en dat je dus lekker koel blijft. Daarnaast is de stof absorberend, waardoor eventuele transpiratie snel van je huid wordt afgevoerd. Zo blijf je de hele dag fris aanvoelen, zelfs op de warmste dagen.

Van business naar casual met dezelfde outfit

Het fijne aan een linnen overhemd is dat je het op verschillende manieren kunt combineren. Je kunt het dragen onder een blazer of in een pak. Je kunt het dragen als een formele outfit met een nette pantalon en nette schoenen. Of je kiest ervoor om het met jeans en sneakers te dragen voor een informele look. Zelfs op het strand heeft je linnen shirt een beach waardige look als je het draagt op je zwemshort.

Het is vooral ook handig als je overdag aan het werk bent en na werktijd wil borrelen met vrienden of collega’s! Je kunt dan eventueel je knoopjes losmaken of het overhemd uit je broek halen voor een iets meer casual uitstraling. Het open dragen van een overhemd met een T-shirt eronder als casual look, is ook steeds meer een trend aan het worden. Een linnen overhemd leent zich met uitstek voor deze trend.

Ouzel, het ultieme linnen overhemd van Shirtbird

Wij hebben verschillende soorten mooie overhemden in ons assortiment. De Ouzel is daar een van. Dit zomershirt is gemaakt uit een mix van 55% linnen en 45% katoen. Door de mix met hoogwaardig katoen, heb je de ultieme linnenlook. En daarbij jeukt het shirt niet aan de huid, maar voelt het comfortabel zacht aan. Bovendien kreukt het minder snel tijdens het dragen en is het gemakkelijk te strijken.

Wij hebben een aantal mooie kleuren die de basis kunnen vormen voor jouw outfits deze zomer! Het linnen overhemd, de Ouzel, is daarom een musthave voor jouw zomergarderobe. Met een hoog draagcomfort en veelzijdige manieren van combineren, zul je er zeker van zijn dat je het hele seizoen er stijlvol bij loopt. Ben je nog op zoek naar manieren om je eigen kledingstijl te vinden? Lees dan eens ons vorige blog; je eigen kledingstijl creëren. 

Je kunt overhemden gemakkelijk en snel bestellen op onze website! Als je op zoek bent naar slim-fit modellen, kun je gewoon je eigen maat bestellen. Wij raden je aan om een maat groter te bestellen als je wilt gaan voor een informelere look. Je kunt ook je maat bepalen aan de hand van ons maattabel. Wil je toch graag advies? Neem contact met ons op! We helpen je graag verder.