Een bepaalde kledingstijl zegt eigenlijk veel over mensen. Hoewel heel veel mensen hier niet veel waarde aan hechten, doet het toch iets met je uitstraling. Tuurlijk zegt je kleding niets over jou als persoon, dat moet zeker niet een uitgangspunt zijn. Het gaat er meer om hoe jij je voelt in de kleding die je draagt. De ene hecht veel waarde aan de look zelf, maar ook aan de combinaties van items en kleuren. Terwijl de ander kleding koopt met als uitgangspunt; comfort.

Hoe kun je een kledingstijl creëren?

Iedereen moet dragen waar hij zich goed in voelt. Iedere kledingstijl is uniek en het belangrijkste is dat je je er prettig in voelt. Toch zijn we soms op zoek naar outfit inspiratie of een bepaalde unieke stijl die bij ons past. Je wordt geïnspireerd in de winkel of door een vriend/kennis. Als je ongeveer weet wat je eigen stijl is, is het vaak ook makkelijker om kleding te kopen. Dan weet je namelijk precies in welke winkels je moet zijn. 

Als jij dus iemand bent die zijn eigen kledingstijl wil creëren en vaak op zoek is naar outfit inspiratie, hebben wij hier een aantal tips voor jou:

1. Hoe ziet je huidige garderobe eruit?

Neem een kijkje in je huidige garderobe. Welke kledingstukken vind je leuk en welke heb je (bijna) nooit gedragen? Leg de items die je leuk vindt aan de ene kant en de minder leuke aan de andere kant. Kijk even een tijdje aan of je de minder leuke items nog pakt of dat je ze nog steeds laat liggen. 

De kant die je laat liggen kun je overwegen om te verkopen of aan een goed doel te geven. Daarbij draag je ook nog eens bij aan de duurzaamheid.

2. Focus op de items die je wél leuk vindt

Nu je je kast hebt gesorteerd op leuk en minder leuk, heb je ook iets meer een idee van je eigen smaak. Kijk in welke ‘stijlen’ de leuke items passen. Is dat klassiek, casual, trendy, chique of sportief? Als een van deze woorden je aanspreekt en je zoekt het op via Google of Pinterest. Spreekt het je dan nog steeds aan? Zo ja, dan weet je ongeveer welke stijl jou in de smaak valt. En kun je gaan winkelen! Zo niet, kijk dan nog even verder wat jou wel inspireert.

3. Experimenteren mag!

Onthoud dat er geen regels zijn als het op mode aankomt. Experimenteer met verschillende kledingstukken, stijlen, kleuren etc. tot je iets vindt wat echt bij jou in de smaak valt. Alleen zo kun je echt je eigen kledingstijl creëren, volledig gebaseerd op de kenmerken die jij leuk vindt!

Investeer in tijdloze basic-items

Als je een bepaalde kledingstijl voor jezelf hebt gevonden, weet je ook in welke winkels of op welke webshops je moet kijken. Dit bespaart jezelf veel moeite en vooral ook veel tijd! Want laten we eerlijk zijn, wij mannen houden er meestal niet van om urenlang te winkelen. 

Wat wel een goede tip is voor iedereen; investeer in tijdloze basic-items! Denk hierbij aan simpele t-shirts zonder logo of printen in verschillende kleuren. Of een paar chino’s\broeken in de basiskleuren; bruin, camel, zwart of blauw. 

Ook zijn overhemden de perfecte tijdloze basics. Vooral overhemden van goede kwaliteit gaan lang mee, waardoor je er ook nog eens lange jaren profijt van hebt. Wil je weten hoe je een goed shirt herkent? Lees dan ook eens deze blog.

Als je een aantal basics hebt, kun je deze goed combineren met elkaar. Zo kun je met minimale items, veel goede outfits bij elkaar brengen. Deze zijn namelijk goed te combineren met iedere stijl. Een overhemd kun je bijvoorbeeld netjes en zakelijk dragen, maar dezelfde overhemd kun je ook heel casual dragen. Dan laat je de knopen aan de voorkant open en vouw je de mouwen op. 

Basics in neutrale kleuren, zijn er altijd en zullen nooit veranderen. Daarom zijn dit tijdloze items en de musthave voor iedere garderobe!

Kledingstijlen voor mannen

Er zijn dus genoeg manieren om kledingstijlen voor mannen te ontdekken. Via Pinterest, Google of Social media bijvoorbeeld. Veel modemerken zetten tegenwoordig ook influencers in, zodat je de kleding ook in de werkelijkheid ziet. Zo zie je hoe hun de items bij elkaar stijlen en raak je wellicht geïnspireerd. 

Zelf kun je dat doen op basis van de kleding die je vaak draagt of het leukst bij jezelf vindt passen. Het belangrijkste is nog steeds: dat je je er goed en comfortabel bij voelt. Dan weet je zeker dat je een eigen kledingstijl hebt gecreëerd.