Draag jij vaak overhemden? Dan weet je dat de knitted shirt dé nieuwe trend is. Voor de heren die comfort willen combineren met toch een business casual uitstraling, is dit shirt zeker een aanrader. Weet jij niet wat een knitted shirt is? We leggen het je graag uit;

Wat is een knitted shirt?

Een knitted shirt is letterlijk vertaald: een gebreid overhemd. Door de materialen die worden gebruikt en de manier waarop deze shirts worden gebreid, zijn deze uiterst comfortabel. 

De knitted shirt is momenteel een grote trend en een favoriet van velen! Door het comfort van het shirt kun je makkelijk bewegen zonder je zorgen te maken dat het te strak zit. Eigenlijk is het een combinatie van een polo en een overhemd. Perfect voor een casual outfit, maar ook voor een zakelijke! 

Je kunt de knitted shirt dus makkelijk combineren met een chino, een pantalon of jeans. Doe je onder deze outfit sneakers aan, heb je een casual look. Toch liever een zakelijke look? Trek dan nette schoenen onder een van deze outfits aan of combineer het met een blazer!

Casual en comfortabel met een knitted shirt

Knitted shirts hebben over het algemeen een sportievere en casual uitstraling dan het gewone overhemd. Dit betekent niet dat je het niet zakelijk kan dragen, ook op een pantalon staan deze shirts nog altijd goed. Deze shirts zitten ook comfortabeler dan een ‘gewone’ strakke overhemd. Door de stretch die in de katoendraden verwerkt zit, beweegt het soepel met jou mee en oogt het casual.

De laatste jaren worden gebreide overhemden in verschillende pasvormen gemaakt. De slim fit is iets strakker dan de regular fit. Over het algemeen hebben deze shirts dus een goede pasvorm door de stretch. 

De gebreide stof zorgt er daarnaast ook voor dat je dit elk seizoen kunt dragen. In de zomer houden ze je lekker koel, maar in de winter weer warm. Naast het draagcomfort heeft deze shirt ook het voordeel dat het kreukvrij is! Vooral voor heren die iedere dag een shirt dragen, kan het strijken vaak veel tijd in beslag nemen. Dan is een kreukvrij shirt de perfecte uitkomst. Door de materialen kreukt deze stof dus minder snel dan normaal.

Wij hebben dit artikel beschikbaar in de kleuren wit, zwart, lichtblauw en navy. De perfecte basiskleuren die je dus met alles kunt combineren! De knitted shirt heeft daarnaast ook een soft collar (zachte boord). Dit is dus anders dan de reguliere harde boord en heeft daardoor een luxere uitstraling. Naast de luxere uitstraling, is het uiteraard ook comfortabeler. Ook kun je de baleinen uit het boord halen.

Het verschil in heren shirts

Er zijn tegenwoordig veel soorten shirts op de markt. Vooral mannen die in een zakelijke, formele, omgeving werken dragen dit vaak. Het wordt dan in de broek gedragen en al dan niet met das gecombineerd met een colbert. Alhoewel we dit nog vaak terugzien in de zakelijke omgeving, begint de trend ook enorm te veranderen.

Door de trend van dit moment zie je dat shirts ook veel casual gedragen worden. Steeds meer mannen dragen dit nu ook in hun vrije tijd als casual outfit. Door het te combineren met een jeans en sneakers, heb je al snel een casual outfit. Ook kun je de shirt tucked in of tucked out, dus in of uit de broek, dragen. Vooral de linnen shirts zijn een groot favoriet in de zomer!

Het taboe dat een shirt alleen zakelijk gedragen wordt, is dus allang niet meer zo. Wil jij er in je vrije tijd dus business, maar casual uitzien? Investeer dan in een aantal goede overhemden die je op iedere moment en dus iedere gelegenheid kunt dragen!

Samenvattend:

De knitted shirt is dus eigenlijk een veelzijdig overhemd dat op vele manieren gedragen kan worden. Het is verkrijgbaar in een slim fit pasvorm en verschillende basis kleuren. Door het soft boord (zachte kraag) en de stretch is het een uiterst comfortabel kledingstuk die iedere man in zijn kast zou moeten hebben.

Dus, ben jij op zoek naar een goed shirt? Bekijk dan eens onze knitted shirt collectie!