Er zijn een aantal kledingstijlen die je kunnen inspireren in het vinden van je eigen stijl. Business casual is daar een van! Vooral heren die op kantoor werken, hanteren vaak deze kledingstijl. Maar wat houdt het in en hoe kun je je business casual kleden? We leggen het je graag uit.

Business casual kleding voor heren

Business casual kleding voor heren is een minder formele dresscode dan traditionele zakelijke kleding, maar het blijft nog steeds professioneel en netjes. Het idee is om een ​​look te creëren die een goede balans biedt tussen comfort en een verzorgde uitstraling.

Voor heren betekent dit vaak dat een nette, effen gekleurde broek (zoals chino's of pantalons) en een net overhemd met kraagje een goede basis zijn. Kies bij voorkeur voor effen of gestreepte overhemden in neutrale kleuren, zoals wit, blauw of grijs. Vermijd opvallende patronen of drukke prints.

Een colbert of blazer kan ook worden gedragen om de outfit een meer formele uitstraling te geven. In dit geval kun je kiezen voor een blazer in een effen kleur, zoals marineblauw of grijs, of in een subtiele patroon zoals een ruitje.

Voor schoenen zijn nette leren schoenen de beste keuze. Oxford schoenen of loafers in donkerbruin of zwart zijn vaak populair. Vermijd sneakers of sportschoenen, zelfs als ze er netjes uitzien.

Accessoires kunnen ook worden toegevoegd aan de outfit, zoals een nette riem en een klassiek horloge. Een das is meestal niet nodig voor business casual kleding, maar als je er een wilt dragen, kies dan voor een effen of subtiele patroon.

Het belangrijkste is dat je kleding er netjes en verzorgd uitziet, zonder dat het te formeel wordt. Zorg ervoor dat je kleding goed past en dat het schoon en gestreken is. Door te kiezen voor een nette en comfortabele outfit, kun je zowel professioneel als ontspannen overkomen op het werk.

Capsule wardrobe met overhemden

Een capsule wardrobe is een minimalistische garderobe met een beperkt aantal kledingstukken die allemaal goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. Als je een capsule wardrobe wilt maken met overhemden, zijn er een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden. Hier zijn enkele tips:

1. Kies voor neutrale kleuren - Kies voor overhemden in neutrale kleuren, zoals wit, lichtblauw, grijs en beige. Deze kleuren zijn tijdloos en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere kledingstukken.

2. Kies voor verschillende stijlen - Kies voor verschillende stijlen overhemden, zoals een effen overhemd, een gestreept overhemd en een geruit overhemd. Zo kun je variatie aanbrengen in je outfits.

3. Kies voor verschillende stoffen - Kies voor overhemden van verschillende stoffen, zoals katoen, linnen en denim. Zo heb je verschillende texturen in je garderobe en kun je outfits maken voor verschillende seizoenen.

4. Kies voor verschillende pasvormen - Kies voor overhemden in verschillende pasvormen, zoals slim fit en regular fit. Zo kun je variatie aanbrengen in de manier waarop je overhemden draagt.

5. Kies voor duurzame kwaliteit - Kies voor overhemden van hoge kwaliteit die lang meegaan. Zo hoef je minder vaak nieuwe overhemden te kopen en ben je duurzaam bezig.

Als je deze tips volgt, kun je een capsule wardrobe creëren met overhemden die tijdloos en veelzijdig zijn. Je kunt verschillende outfits samenstellen door de overhemden te combineren met andere kledingstukken, zoals jeans, chino's, blazers en jassen. Zo heb je een minimalistische garderobe die er toch stijlvol en professioneel uitziet.

Bekijk onze uitgebreide collectie van overhemden en bestel altijd met korting om je garderobe te updaten!