We kennen deze klassieker allemaal wel, een gestreept overhemd met wit en blauw. Naast dat dit overhemd super modieus is, hebben de strepen ook een positieve invloed op de pasvorm. Ben je ook zo nieuwsgierig wat voor invloed strepen hebben op een pasvorm? Daar kom je in deze blog achter!

Gestreept overhemd, wat doet dit met de pasvorm?

Er zit een heel groot verschil tussen verticale en horizontale strepen op een overhemd. Verticale strepen lopen van boven naar beneden en horizontale strepen lopen van links naar rechts. In formele en zakelijke settings worden voornamelijk verticale strepen gedragen. Horizontale strepen zien we meer terug bij informele settings met een casual uitstraling.

Strepen kunnen een beeld creëren van extra breedte op het lichaam. Horizontale strepen kunnen de pasvorm dus een breder effect geven, terwijl verticale strepen een illusie kunnen geven van extra lengte. Met extra lengte lijkt het figuur van de drager slanker. Een verticale streep kleedt dus heel erg af, dat willen we toch allemaal?

Bij een gestreept overhemd is het wel van belang dat je kiest voor de juiste pasvorm en maat. Dit is belangrijk zodat de strepen niet vervormd worden en mooi over de contouren van het lichaam vallen.

Naast dat een verticaal, blauw gestreept overhemd positieve gevolgen heeft op de pasvorm, is het ook heel makkelijk te combineren met andere kledingstukken. Draag het overhemd met een spijkerbroek en sneakers voor casual uitstraling of juist met een pantalon voor zakelijke meetings.

Tijdloos en veelzijdige overhemd

Een gestreept overhemd is een veelzijdig en tijdloos kledingstuk. Deze is natuurlijk ook in verschillende varianten te vinden. Een aansluitend dun gestreept overhemd kan prachtig gedragen worden voor speciale gelegenheden zoals een bruiloft. Terwijl een linnen overhemd met een dikkere streep gedragen kan worden bij informele gelegenheden zoals een barbecue met familie of vrienden.

Bij een laagjeslook kan het aansluitende gestreepte overhemd ook prachtig gedragen worden. Met een laagjeslook wordt bedoeld dat je een overhemd draagt onder een colbert of trui. Door middel van een laagjeslook creëer je een praktische outfit die zowel warmte biedt als de mogelijkheid om te spelen met kleuren en patronen.

Kortom, een gestreept overhemd is een tijdloos kledingstuk dat zowel klassiek als eigentijds gedragen kan worden. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar verschillende varianten van de gestreepte overhemden? Neem dan snel een kijkje in de webshop!