Het overhemd kan voor verschillende soorten gelegenheden gedragen worden. Denk aan een bruiloft, een zakelijk event of juist voor een dagje op het strand. Het kan dan ook per gelegenheid verschillen wat voor soort overhemd je draagt, maar ook hoe deze valt. We leggen je in deze blog uit hoe je een perfecte pasvorm kunt herkennen!

Tips voor de juiste pasvorm bij een overhemd

De perfecte pasvorm voor een overhemd heren is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lichaamsbouw van de drager, de stijl van het overhemd en de gelegenheid waarvoor het overhemd wordt gedragen. Hieronder volgen echter enkele algemene richtlijnen om een goede pasvorm te bereiken:

  1. Kraag: De kraag moet aansluiten op de nek, zonder te strak of te los te zitten. Je moet nog steeds gemakkelijk kunnen ademen en de kraag moet niet omhoog komen wanneer je je armen beweegt.
  2. Schouders: De schouders van het overhemd moeten overeenkomen met de schouders van de drager. Dit betekent dat er geen plooien of bobbels mogen zijn op de schouders en dat het overhemd soepel moet vallen zonder strak of beperkend te zijn.
  3. Mouwen: De mouwen van het overhemd moeten lang genoeg zijn om tot net boven de pols te komen wanneer de armen zijn gebogen. Te korte mouwen zorgen voor een onafgewerkte look, terwijl te lange mouwen er slordig uitzien.
  4. Borst: Het overhemd moet voldoende ruimte bieden op de borst, zodat de drager gemakkelijk kan ademen en bewegen, zonder dat er te veel stof plooit of te weinig stof is en de knopen open gaan staan.
  5. Taille: Het overhemd moet slank gesneden zijn in de taille, zodat het mooi aansluit op het lichaam van de drager. Dit geeft een strakke, moderne look en voorkomt dat het overhemd gaat bollen wanneer het in de broek wordt gestopt.
  6. Lengte: Het overhemd moet lang genoeg zijn om comfortabel in de broek te worden gestopt en er netjes uit te zien, maar ook niet zo lang dat het overhemd er slordig uitziet wanneer het los over de broek wordt gedragen.

Bij het kiezen van de perfecte pasvorm voor een overhemd is het belangrijk om te kijken naar de lichaamsbouw van de drager en het doel van het overhemd. Een goed passend overhemd kan een enorme impact hebben op hoe je eruit ziet en hoe je je voelt. Het is daarom belangrijk om de tijd te nemen om de juiste maat en pasvorm te vinden en deze te laten aanpassen indien nodig.

Shop je overhemden bij Shirtbird

Bij Shirtbird combineren we klassieke kleermakerij en jaren aan ervaring met de nieuwste technologie om overhemden te creëren.  We gebruiken de fijnste materialen, zoals mooi katoen dat geweven wordt tot de mooiste stoffen, zodat jij de meest comfortabele en mooie kwaliteit overhemden kunt dragen. We hebben een mooi assortiment van strijkvrij tot aan stretchstoffen of linnen hemden.

Iedere overhemd is met zorg afgewerkt met de kleinste details. Denk hierbij aan parelmoer knopen, een stukje extra stof dat het overhemd aan de onderkant versterkt (Bird house) en een mooie zachte kraag voor een geraffineerde look!

Onze overhemden zijn voor ieder seizoen, zodat we zeker weten dat jij dit het hele jaar door kunt dragen. Ook daarom hebben we altijd een mooie deal voor jou klaar staan, hoe meer overhemden je koopt hoe voordeliger dit voor jou is! De korting begint al bij aankoop vanaf 2 overhemden. Lees hier meer over op deze pagina.