Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten overhemden te vinden voor heren. Waar het voorheen nog een aantal simpele basics waren in hooguit 3 kleuren, zijn er nu genoeg keuzes. Zo is ook het flanel overhemd een groot favoriet geworden. 

Wat is een flanel shirt?

Een flanellen hemd is een soort hemd gemaakt van een zachte, geweven katoenen stof. Flanellen overhemden worden meestal gedragen bij koud weer, omdat ze warmte en isolatie bieden. Maar zijn ook prima te dragen als het warm is. Ze zijn ook populair als vrijetijdskleding en werkkleding.

Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en motieven. Meestal is dat een ruitjespatroon, maar ook hierin zijn veel verschillen te vinden. Denk aan kleine ruitjes, grote ruitjes enzovoort.

Hoe combineer je een flanel shirt?

Je kunt een flanel overhemd combineren met een verscheidenheid aan kledingstukken, zoals jeans, chino’s en zelfs shorts. Het mooie en handige aan een overhemd is dat je er meerdere looks mee kunt maken. Voor een casual look kun je het namelijk dragen met de knoopjes open en een t-shirt onder. Zo geef je het net een sportievere uitstraling. Wil je liever een geklede look? Dan draag je de knoopjes dicht en draag je het met een pantalon. 

Flanellen shirts zijn perfect voor koeler weer, maar ze kunnen ook in het voorjaar op nazomer gedragen worden door de mouwen op te rollen. Als je een flanellen overhemd op een meer unieke manier wilt dragen, kun je het ook dragen als een sjaal (door de armen over je schouders heen te dragen). Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor het stijlen van een flanellen overhemd, dus wees creatief en veel plezier ermee!

Wij hebben in onze collectie ook een flanellen shirt. De Kestrel is een eenvoudig, comfortabel en zacht overhemd. Dit overhemd is gemaakt van 100% zacht katoen, is afgewerkt met parelmoer knoopjes en heeft een niet-gevoerde kraag. Dit geeft het een iets sportievere uitstraling.

Tips voor onderhoud van shirts

Als jij dagelijks overhemden draagt is het handig om te weten hoe je deze het beste kunt onderhouden. Volg deze verzorgingstips om je overhemden er op hun best te laten uitzien:

  • Was de overhemden niet te warm, 30 of 40 graden is al voldoende
  • Gebruik een mild wasmiddel
  • Was de overhemden met de knoopjes dicht en binnenste buiten
  • Hang overhemden met een kledinghanger op om te drogen 
  • Je kunt overhemden ook drogen in de droger op een kreukvrij programma
  • Strijk overhemden als ze nog licht vochtig zijn.
  • Vermijd het gebruik van bleekmiddel of andere chemische middelen

Als je je overhemden goed blijft verzorgen, kun je er langer profijt van hebben. Volg altijd de verzorgings- en was instructies op het label van het overhemd om de beste resultaten te garanderen. Met de juiste verzorging zullen je overhemden er jarenlang goed uit blijven zien! Wij hebben op elke productpagina een was gids staan.

Wij hebben verschillende stijlen en soorten overhemden. Bekijk onze gehele collectie en laat jezelf inspireren! Ook hebben we vaak leuke acties als je meer dan 1 product aanschaft. Neem contact op voor meer informatie.