Het is geen geheim dat veel mannen graag een overhemd dragen. Overhemden zijn netjes, makkelijk te combineren en uiteraard geschikt om te dragen voor verschillende evenementen. Er is wel een klein nadeel, overhemden moeten gestreken worden. Een gekreukeld overhemd ziet er natuurlijk niet echt netjes uit. Toch is strijken voor de meeste mannen niet hun favoriete hobby. Vrees niet! Strijkvrije overhemden zijn hier om de dag te redden!

Wat zijn strijkvrije overhemden?

Strijkvrije overhemden voor heren zijn gemaakt van een speciale stof die niet gestreken hoeft te worden en langer kreukvrij blijft dan gewone overhemden. Dit betekent dat je er netjes en verzorgd uit kunt zien zonder dat je veel tijd hoeft te besteden aan het strijken van je overhemden.

De stof is ademend, licht en comfortabel, waardoor ze een goede keuze zijn als het gaat om herenoverhemden. Meestal worden deze gemaakt van 100% katoen en een stretch stof. Zo heb je altijd het optimale draagcomfort. Strijkvrije overhemden zijn dus perfect voor elke man die op zoek is naar een nette look zonder het gedoe van strijken.

Als je tijd wil besparen in de ochtend of avond én wil voorkomen dat je zonder overhemden zit, omdat deze nog gestreken moeten worden, is de strijkvrij overhemd dus echt een oplossing.

Hoe onderhoud je een non iron overhemd?

Als je een strijkvrij overhemd niet hoeft te strijken, hoe houd je hem dan wel netjes? Strijkvrije overhemden zijn gelukkig gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft ze alleen maar op een lage temperatuur in de wasmachine te wassen en na het drogen op te hangen. Het is beter om het overhemd niet in de wasdroger te drogen. Zo blijft de stof langer kreukvrij. Hang het overhemd aan een wasrek om te drogen en je hoeft je geen zorgen te maken over strijken!

Nog een handige tip: hang je overhemd na het wassen op met een kledinghanger. Zo behoudt het de juiste vorm en voorkom je dat er strepen van de waslijn of wasknijpers in gaan zitten.

Wat als je een strijkvrij overhemd toch strijkt?

No problem! Hoewel het niet nodig is, kun nog steeds een strijkvrij overhemd strijken als je dat wilt. De stof wordt niet beschadigd door de hitte, dus gebruik gerust een stoomstrijkijzer als je dat wilt.

Bekijk onze collectie

In onze collectie hebben wij veel verschillende soorten overhemden, waaronder ook de Buzzard. Dit is een van onze meest populaire overhemden, omdat het strijkvrij is. Hij is gemaakt van 100% katoen en genoeg stretch, waardoor je ook een optimaal draagcomfort zult ervaren. Verkrijgbaar in verschillende neutrale tinten, zodat je een mooie aanvulling hebt in je collectie! Bekijk de collectie hier en bestel snel je favoriete overhemden!