Het overhemd is een veelzijdig kledingstuk dat perfect is voor zowel formele als informele gelegenheden. Hoewel het traditioneel geassocieerd wordt met een nette en formele uitstraling, kan het ook op een nonchalante en ontspannen manier gedragen worden. In deze blog delen we stijltips om je te helpen een overhemd op een nonchalante manier te dragen, zodat je er moeiteloos cool uitziet in elke informele setting.

Stijltips voor heren

  • Kies de juiste stof:

Bij het creëren van een nonchalante look met een overhemd is de keuze van stof belangrijk. Ga voor zachtere en meer casual materialen, zoals katoen, linnen of denim. Deze stoffen hebben een meer relaxte uitstraling en zijn comfortabel om te dragen.

  • Ga voor een informele pasvorm:

Vermijd strakke, formele pasvormen en kies in plaats daarvan voor een iets lossere pasvorm. Een slim-fit overhemd kan nog steeds worden gedragen, maar zorg ervoor dat het niet te strak zit. Een iets oversized overhemd kan ook een nonchalante en trendy uitstraling geven.

  • Draag je overhemd Tucked out:

Het kan ook heel nonchalant zijn om je shirt niet in je broek, maar juist uit je broek te dragen. De Amerikanen noemen dit ook wel tucked oud. Dit is vooral leuk bij de American Oxford shirt, het denim shirt en linnen shirt in ons assortiment. Draag er een basic t-shirt onder voor een nonchalante look.

  • Rol de mouwen op:

Een eenvoudige manier om een overhemd een nonchalante uitstraling te geven, is door de mouwen op te rollen. Dit geeft een ontspannen en moeiteloze look. Het is ideaal voor warmere dagen of informele gelegenheden. Experimenteer met verschillende rollen, zoals een strakke rol tot net onder de elleboog of een slordigere oprol voor een meer nonchalante uitstraling.

  • Combineer met casual kledingstukken:

Om een nonchalante look te creëren, kun je het overhemd combineren met andere casual kledingstukken. Denk aan een paar goed passende jeans of chino's voor een relaxte uitstraling. Voor een zomerse vibe kun je het overhemd combineren met een linnen broek. Je kunt ook een open geknoopt overhemd over een T-shirt dragen voor een gelaagde look.

  • Speel met kleuren en patronen:

Experimenteer met kleuren en patronen om je nonchalante look interessanter te maken. Kies voor lichtere en zachtere kleuren, zoals pastelblauw, lichtroze of mintgroen. Voor patronen kun je gaan voor een subtiele streep, ruit of zelfs een bloemenprint. Zorg ervoor dat de kleuren en patronen goed bij elkaar passen om een samenhangende uitstraling te behouden.

  • Accessoires toevoegen:

Accessoires kunnen je nonchalante outfit completeren. Draag een casual leren riem, een horloge of een paar stijlvolle sneakers om je look af te maken. Speel met verschillende accessoires om je eigen persoonlijke stijl toe te voegen aan je nonchalante outfit.

Moeiteloos looks creëren

Het dragen van een overhemd op een nonchalante manier kan een moeiteloos coole look creëren voor informele gelegenheden. Door de juiste stof, pasvorm, rol van de mouwen, combinaties met casual kledingstukken, kleuren en patronen te kiezen, kun je een relaxte en stijlvolle uitstraling bereiken. Experimenteer en ontdek wat het beste bij jouw persoonlijke stijl past.