Het voorjaar is weer in zicht waardoor de donkere kleuren weer plaats gaan maken voor lichte kleuren. Een roze overhemd is dan ook een echte musthave voor heren. In dit artikel kom je erachter wat de kleur roze uitstraalt en hoe je een roze overhemd het beste kunt stijlen.

Uitstraling van de kleur roze

De kleur roze wordt regelmatig beschouwd als een positieve en kalmerende kleur. In het zakelijk leven is een roze overhemd daarom ook uitermate geschikt. Het geeft een betrouwbare uitstraling met zich mee.

Daarnaast wordt de kleur roze regelmatig geassocieerd met tederheid, liefde en romantiek. Wil je je partner verrassen met een romantisch diner? Dan is het roze overhemd ook het perfecte item. Het kan ook geassocieerd worden met jeugdigheid en vrolijkheid. Dit is natuurlijk ideaal want eerlijk is eerlijk, we willen er allemaal wel een paar jaar jonger uitzien.

Er zijn heren die een roze overhemd niet durven te dragen omdat zij denken dat het vrouwelijkheid uitstraalt. Dit werkt juist averechts. Een man die een roze overhemd draagt wordt over het algemeen gezien als modebewust en rebels, met als gevolg dat het aangezien wordt als heel mannelijk.

De kleur roze is veelzijdig en kan daarom gecombineerd worden met veel kleuren. Denk hierbij aan kleuren zoals wit, grijs en crème. Zachte kleuren zorgen ervoor dat de aandacht gevestigd blijft op het roze en de kleur goed tot zijn recht komt.

Roze overhemd voor heren combineren

Voor zakelijke of andere speciale gelegenheden kun je een roze overhemd prachtig combineren met een grijs pak. Dit is een prachtige outfit voor het voorjaar en straalt vrolijkheid uit. 

Een roze overhemd is niet alleen geschikt voor formele gelegenheden, maar ook voor informele gelegenheden. Ben je bijvoorbeeld uitgenodigd voor een barbecue? Dan kun je je roze overhemd prachtig combineren met een lichte spijkerbroek of crème chino. Stijl je outfit af met een paar witte sneakers en je bent helemaal klaar. Begint het warm te worden naast de barbecue? Dan kun je natuurlijk je mouwen opstropen.

Moet je toch nog een beetje wennen om de kleur roze te dragen? Laat het dan niet te erg opvallen. Het is natuurlijk wel van belang dat je je fijn voelt in de kleding die je draagt. Je kunt er dan voor kiezen om een lichte trui over het roze overhemd te dragen. Zo zie je alleen de roze kraag boven de trui uitkomen. Een super modieuze outfit zonder teveel roze.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar roze overhemden voor heren? Neem dan snel een kijkje in de webshop. Hier vind je het Harrier overhemd in een prachtige lichtroze kleur. Het overhemd is geproduceerd van een zachte stof waardoor het een echte musthave is voor iedere man.