Oxford overhemd heren is al jarenlang een tijdloze klassieker. Het is een van die kledingitems die iedere man in zijn kast moet hebben hangen. Waarom het zo een klassieker is, leggen we je uit in deze blog.

De stijl van een Oxford overhemd

Het Oxford overhemd staat bekend om zijn casual elegantie en veelzijdigheid. Enkele kenmerkende eigenschappen zijn:

  1. Button-Down Kraag: Een van de meest opvallende kenmerken van een Oxford overhemd is de button-down kraag. Deze kraag wordt op zijn plaats gehouden door knopen aan de uiteinden, wat zorgt voor een nette en ontspannen uitstraling.
  2. Duurzame Stof: Oxford overhemden worden vaak gemaakt van Oxford-katoen, een stof die bekend staat om zijn duurzaamheid en textuur. De stof heeft een lichte korrelige textuur, waardoor het overhemd een kenmerkende uitstraling krijgt.
  3. Klassieke knoopsluiting: De knoopsluiting van een Oxford overhemd is meestal voorzien van een 'American' placket, wat betekent dat de knopen zichtbaar zijn aan de voorkant. Dit draagt bij aan de tijdloze esthetiek van het overhemd.
  4. Borstzak: Veel Oxford overhemden zijn uitgerust met een borstzak, wat niet alleen een handige functie is, maar ook een extra element van stijl toevoegt.

Hoe kun je een Oxford overhemd dragen?

Alhoewel het Oxford overhemd bekend staat als puur ‘Amerikaans’, heeft het echt zijn roots uit het Verenigd Koninkrijk. Het werd oorspronkelijk gedragen door studenten van de Universiteit van Oxford. In de loop der jaren heeft het zijn weg gevonden naar de huidige mode en inmiddels een onmisbare klassieker.

We hebben een aantal tips voor het dragen van de Falcon:

  • Casual en Zakelijk: Je kunt het op veel manieren combineren, zowel casual als zakelijk. Met een chino of jeans kun je het casual dragen, maar met een pantalon of onder een blazer geef je het een zakelijke look.
  • Opgerolde mouwen; Een overhemd met opgerolde mouwen geeft direct een wat nonchalantere look dan uitgevouwen mouwen. Dit is perfect voor informele gelegenheden.
  • Accessoires; Met accessoires kun je je stijl geheel aanpassen. Wil je voor netjes gaan? Draag het dan met een stropdas. Wil je meer casual, combineer het met sneakers of leren armbanden.

Shop je Oxford overhemd bij Shirbird.

Het Oxford overhemd, de Falcon, is een tijdloze klassieker die nooit uit de mode raakt. Het biedt stijl, comfort en vooral veelzijdigheid die je altijd kunt gebruiken. Met de Falcon in je kast heb je altijd iets om te grijpen voor alle soorten gelegenheden. Bestel nu je favoriete kleur op Shirtbird.eu!