Net als bij vrouwenmode is mode voor mannen constant in beweging en onderhevig aan veranderingen en trends.

Mode voor mannen kan variëren van casual kleding tot formele kleding en alles daartussenin. Het is belangrijk op te merken dat mode voor mannen niet alleen gaat om het volgen van de nieuwste trends, maar ook om het vinden van kleding en accessoires die comfortabel zijn en bij de persoonlijke stijl en smaak passen. Mode is een vorm van zelfexpressie en kan helpen om een persoonlijkheid en individuele stijl te tonen.

Verwachte modetrends voor de zomer van 2023

Over het algemeen zijn de mode trends voor mannen in de zomer gericht op lichte en luchtige kleding, die comfortabel en ademend zijn. In 2023 zou dit bijvoorbeeld kunnen betekenen dat we veel shorts, linnen overhemden en broeken, en t-shirts zullen zien.

Qua kleuren en patronen kunnen we vermoedelijk felle kleuren verwachten, zoals neon tinten, en ook bloemenprints, strepen en andere zomerse patronen. Accessoires zoals zonnebrillen, hoeden en sandalen zullen ook populair zijn.

Houd er rekening mee dat dit slechts speculaties zijn en dat de mode-industrie altijd in beweging is. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends door middel van modebladen, sociale media en andere bronnen.

Wat is de smart casual dresscode?

Smart casual is een dresscode die vaak wordt gebruikt voor evenementen waarbij de kledingstijl tussen formeel en informeel ligt. Smart casual outfits voor mannen kunnen bestaan uit de volgende kledingstukken en accessoires:

  1. Een goed passend overhemd: dit kan een traditionele, effen overhemd zijn, maar ook een met een patroon of textuur.
  2. Een nette, effen trui: een trui kan een elegante, smart casual look creëren, vooral als deze wordt gecombineerd met een blazer.
  3. Blazer in verschillende kleuren. Met een blazer zit je eigenlijk altijd goed!
  4. Een nette, goed passende broek: chino's, corduroy broeken of nette, donkere spijkerbroeken zijn goede opties.
  5. Nette schoenen: een paar nette, gepolijste schoenen zoals bootschoenen of loafers passen goed bij een smart casual outfit.
  6. Accessoires: Een horloge, riem en een mooie tas kunnen de outfit compleet maken.

Bij het samenstellen van een smart casual outfit is het belangrijk om kledingstukken te kiezen die goed passen en van goede kwaliteit zijn. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de outfit er netjes en verzorgd uit moet zien, maar niet te formeel. Er mag nog steeds sprake zijn van een ontspannen, informele uitstraling.

Bekijk verschillende soorten overhemden op onze webshop en ga ook deze zomer en lente voor een smart casual outfit!