Ga je op reis en moet je je overhemd opvouwen om het mee te kunnen nemen? Je wilt natuurlijk je overhemd dragen zonder dat er allerlei kreuken inzitten. In deze blog kom je erachter op welke manier je je overhemd het beste kunt opvouwen.

Overhemd opvouwen doe je zo!

  1. Platte ondergrond

Zorg er allereerst voor dat je je overhemd op een platte ondergrond hebt neergelegd. Deze ondergrond moet ook groot genoeg zijn, zodat je alle ruimte hebt om het overhemd netjes op te vouwen. Gebruik hier bijvoorbeeld een lege tafel voor.

  1. Knoopjes dicht

Zorg er vervolgens voor dat je alle knoopjes van het overhemd netjes dicht knoopt. Wanneer je dit hebt gedaan kun je het overhemd netjes omgekeerd op de tafel leggen. De knoopjes moeten dus richting de tafel gekeerd zijn.

  1. Opvouwen

Sla de eerste mouw recht naar binnen. Doe dit vervolgens ook bij de tweede mouw. Draai hierna het overhemd een kwartslag, zodat het horizontaal voor je ligt. Vouw dan de zijkant naar binnen toe tot aan het midden van het overhemd. Doe dit ook met de andere zijkant. Draai het overhemd weer een kwartslag zodat het weer in de lengte voor je ligt. Vouw de onderkant ongeveer 15 centimeter naar boven. Pak de gevouwen hoeken aan de onderkant beet en vouw het nog een keer omhoog. De onderkant moet dan op een lijn komen met de schouderlijn.

  1. Inpakken

Draai het overhemd om en het is prachtig opgevouwen. Je kunt het overhemd netjes in je koffer stoppen en je bent helemaal klaar om te vertrekken.

Kreukvrij overhemd

Doordat je een overhemd opvouwt kunnen er helaas wel vouwlijnen zichtbaar worden in het overhemd. Wil je deze er gemakkelijk weer uithalen? Kijk dan eens naar een handstomer. Dit is een klein apparaat wat je gemakkelijk mee op reis kunt nemen. Deze handstomer haalt gemakkelijk alle kreukels uit je overhemd die zijn ontstaan. Hierdoor loop je er toch nog netjes bij.

Soms ontkom je er niet aan om je overhemd op te moeten vouwen. Wanneer je de mogelijkheid hebt om je overhemden aan een hanger te vervoeren, is dit natuurlijk beter. Wanneer je zakelijk een nachtje weg gaat met de auto, kun je je overhemden aan een haakje in de stoel hangen. Hierdoor zullen er geen kreuken ontstaan.

Ben je nieuwsgierig geworden naar alle prachtige overhemden van Shirtbird? Neem dan snel een kijkje in de webshop. Hoe meer overhemden je koop, hoe meer korting je krijgt!