Ben je benieuwd hoe je het beste je overhemd kunt dragen? Bijvoorbeeld in of uit de broek? Hier kom je allemaal achter in deze blog. Daarnaast wordt er ook omschreven hoe je je overhemd leuk kunt stijlen, lees mee!

Het dragen van een overhemd

Hoe je een overhemd draagt, is natuurlijk afhankelijk van de gelegenheid waar je naartoe gaat. Wanneer je naar een formele gelegenheid gaat, kun je het beste je overhemd in je broek dragen. Draag je er een stropdas bij? Dan horen alle knoopjes natuurlijk dicht. Wanneer je geen stropdas draagt, kun je het bovenste knoopje open laten. Bij een formele gelegenheid houd je de mouwen omlaag met alle knoopjes gesloten.

Ga je naar een informele gelegenheid? Dan kun je ervoor kiezen om het overhemd over de broek heen te dragen. Je kunt er dan zelfs nog voor kiezen om het 2e knoopje ook open te dragen. Voor een casual look kun je kiezen om de mouwen nonchalant op te stropen.

Een overhemd is dus het ideale kledingstuk voor iedere man. Je kunt het geheel op je eigen manier dragen en is geschikt voor iedere gelegenheid. Het enige wat voor iedereen geldt wanneer je een overhemd aanschaft, is het kiezen voor de juiste maat en pasvorm.

Overhemd stijlen

Het stijlen van een overhemd is natuurlijk ook weer afhankelijk van de gelegenheid waar je naartoe gaat. Ga je naar een hele nette gelegenheid? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je het formeel gekleed gaat. Hiervoor kun je het overhemd combineren met een mooi pak en nette schoenen. Je kunt zelfs nog kiezen voor een stropdas.

Ga je naar een informele gelegenheid, zoals een dagje uit met familie? Dan kun je er voor kiezen om het overhemd heel stoer te dragen. Kies dan voor een stoere spijkerbroek met te gekke sneakers eronder. In plaats van een spijkerbroek kun je natuurlijk ook kiezen voor een mooie pantalon of chino.

Wanneer het koud is, kun je nog kiezen om een trui over je shirt te dragen. Dit kunnen verschillende modellen zijn. Zo zijn er truien met een ronde- of een V hals. Tegenwoordig zie je ook regelmatig truien met een ritsje voorbij komen. Hier kun je ook heel leuk een overhemd onder dragen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar alle soorten overhemden? Neem dan snel een kijkje in de webshop. Hier vind je allerlei prachtige overhemden van verschillende materialen, kleuren en pasvormen. Hierdoor is er voor ieder wat wils te vinden.