Tegenwoordig zie je steeds vaker de kleur groen voorbij komen, zowel in pakken als overhemden. In dit artikel kom je erachter wat de kleur groen met iemand zijn uitstraling doet en hoe je je groene overhemd het beste kunt combineren!

De kleur groen zorgt voor een kalme uitstraling

De kleur groen is een frisse en natuurlijke kleur. Het geeft daarom een ontspannen gevoel wanneer iemand de kleur groen draagt. Door de kalme kleur kun je een groen overhemd voor heel veel verschillende gelegenheden dragen, zowel zakelijk als voor een feestje.

Bij de meeste mensen geeft groen een gevoel van nieuw leven, jong en fris. Het is de kleur van hoop en vrede. Hierdoor worden nieuwe mensen in een groep ook regelmatig ‘groentjes’ genoemd, zij moeten dan nog ontgroend worden. Daarnaast heeft de kleur groen ook een associatie met het milieu, denk hierbij aan groene stroom of groen gas.

De kleur geeft ook iets avontuurlijks met zich mee. Dit komt omdat de kleur groen wordt geassocieerd met de natuur. De donkergroene kleur gebruikt het leger ook om onherkenbaar te blijven. Dit is ook een reden waarom donkergroen als avontuurlijk wordt ervaren.

Hoe combineer je stijlvol de kleur groen?

Groen kan met verschillende kleuren gecombineerd worden. Laten we beginnen met groen en wit. Dit is één van de simpelste combinaties, maar wel heel stijlvol en klassiek. Je kunt je groene overhemd bijvoorbeeld combineren met een witte chino.

Daarnaast kun je groen ook mooi combineren met de kleur blauw. Deze combinatie zorgt voor een rustige en natuurlijke uitstraling. Je groene overhemd kun je dat bijvoorbeeld combineren met een blauwe trui en een mooie jeans. Onder je jeans kun je dan kiezen voor groene of blauwe sneakers.

Je groene overhemd kun je ook prachtig combineren met bruin tinten. Onder bruin tinten verstaan we ook de kleur beige, dit is tegenwoordig ook een echte trend. Bruin tinten stralen natuurlijkheid en professionaliteit uit. Je groene overhemd kun je bijvoorbeeld combineren met een beige truitje dat is voorzien van een ritsje. Daarnaast kun je je groene overhemd ook prachtige dragen op een bruine pantalon.

Ben je ook helemaal enthousiast geworden over groene overhemden? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. In ons assortiment vind je allerlei verschillende soorten overhemden in de kleur groen. Van linnen tot aan stretch stof, wij hebben het allemaal. Wie weet loop jij binnenkort ook rond in een te gek groen overhemd.