De zomermaanden zijn ideaal voor koppels die willen trouwen in de buitenlucht. Veel bruiloften vinden dan ook plaats in de zomer. Denk aan een feest op het strand, in een park of in het buitenland. Als gast wil jij er graag op je best uitzien, maar wat kan en wat kan niet als outfit? Wij hebben een aantal tips voor heren die er goed uit willen zien als gast op een bruiloft!

Heren outfits voor een zomerse bruiloft

Heren trekken meestal een compleet pak aan naar een bruiloft. Denk aan een overhemd, pantalon, stropdas, gilet én colbert. In de zomermaanden kan dit nog wel eens te warm zijn. Als het buiten 30 graden is wil je namelijk niet 4 lagen kleding op elkaar aan hebben. 

Voor een zomers bruiloft kun je er gelukkig al goed uit zien in een nette broek, overhemd of jasje. Je hoeft dus niet veel lagen op elkaar aan te doen, zolang je maar kiest voor nette items. Daarnaast mag je outfit voor een zomers bruiloft ook wel iets meer casual zijn, vooral als het plaatsvindt in de buitenlucht zoals op het strand. 

Je kunt dus goed afwisselen met een shirt of jasje, je kunt deze 2 combineren of los van elkaar dragen. Een nette T-shirt onder een blazer zou namelijk ook goed kunnen. Neem wel altijd een jasje mee voor het geval het weer afkoelt.

Wat voor soort overhemd draag je?

Een overhemd is een onmisbaar kledingstuk voor heren. Je kunt dit letterlijk dragen voor iedere nette gelegenheid, vooral bij een bruiloft. Heren zien er nou eenmaal goed uit in een overhemd. Maar wat voor soort overhemd past het beste bij je outfit voor een zomerse bruiloft? 

  1. De kleur is als eerste stap het belangrijkste. Lichte kleuren zijn zeker een aanrader. Denk hierbij aan kleuren als beige, lichtblauw of lichtgroen. Deze kleuren zijn namelijk goed te combineren met alle soorten pantalons en blazers. Je kunt ook voor een wit overhemd gaan. Als man kan je hiermee nooit misgaan. Onder de vrouwen is dit echter een no-go, maar zolang jij het afwisselt met een kleurrijke stropdas of blazer, moet het goed komen. 
  2. Korte mouw of lange mouw. Maak je keuze voor de mouwlengte op basis van de ‘soort’ bruiloft. Is er een dresscode? Vraag dit na!
  3. Materiaal. Kies het materiaal op basis van de locatie. Een linnen overhemd zal bijvoorbeeld een ideaal outfit zijn voor een strandfeest. We zien steeds meer zomercollecties die barsten van de linnen kleding. Ook trouwpakken en overhemden maken hier onderdeel van uit! Een strak en net overhemd is meer geschikt voor in de kerk of een zaal of restaurant. Dus baseer je keuze op basis van de locatie. Houd hierin ook weer rekening met een eventuele dresscode.

Bekijk onze uitgebreide collectie van linnen overhemden, maar ook oxford overhemden

Accessoires maken je outfit af

Wat ook van groot belang is om je outfit af te maken, zijn accessoires. Vooral schoenen kunnen je outfit echt maken of breken! Zorg er dus voor dat je de juiste schoenen kiest voor onder je outfit. Dit kunnen instappers zijn of (nette) witte sneakers. Combineer de kleur goed met een riem of de kleuren die je aan hebt. 

Als jij bijvoorbeeld een lichtbeige kleur pak aan hebt, zullen zwarte schoenen niet de beste keuze zijn. 

Daarnaast zijn accessoires als een riem en/of horloge ook een belangrijk onderdeel van je outfit! Meestal de echte eyecatchers. Zo is de gevlochten riem een echte smaakmaker. Deze riem is gemaakt van leer en heeft een mooie gevlochten structuur. De gesp van een riem is meestal zilver- of goudkleurig en is daarom perfect te combineren met het metaal van je horloge. Kortom: accessoires zijn een leuke manier om je outfit een finishing touch te geven!

Tip: Scan de uitnodiging grondig!

Denk nog eens goed na als je denkt dat de uitnodiging slechts een datum en locatie is. Het is de eerste stap in het beslissen wat je voor de situatie moet dragen. Bij het bijwonen van een bruiloft moeten de details van de trouwkaart nauwkeurig worden onderzocht, wellicht kun je er een bepaalde stijl uit opmaken en daar je kleding op aanpassen.

In het meest ideale geval wordt er een dresscode gegeven, maar ook zonder dresscode kun je vaak al de stijl van de bruiloft opmaken. Belangrijke punten om mee te nemen in het kiezen van je outfit zijn: de locatie, datum en tijd, het programma en de thematische kleuren van de uitnodiging. Wanneer je deze dingen op een rijtje zet kan je al vaak een goed idee krijgen van hoe de bruiloft er ongeveer uit gaat zien en wordt het kiezen van de perfecte outfit een eitje!