Wat is een capsule wardrobe hoor ik je denken en dat is ook niet zo gek. In een korte tijd heeft dit woord een hele belangrijke betekenis gekregen in de fashionwereld. We leggen je in dit blog uit wat het is en hoe je dat kunt samenstellen. 

Wat is een capsule wardrobe

Een capsule wardrobe is een kleine verzameling essentiële kledingstukken die je kunt mixen en matchen om meerdere outfits te creëren. Het zijn dus als het ware een klein aantal aan basic items, die tijdloos en neutraal zijn. Door een goede capsule wardrobe op te bouwen, heb je dus altijd kleding in de kast hangen die je makkelijk kunt combineren met elkaar. 

Als je ervan houdt om te shoppen, heb je vast wel eens gemerkt dat sommige items in je kast blijven hangen. Die vond je op het moment dat je het kocht een leuk item, maar eenmaal thuis kon je er niet echt iets mee combineren. Denk bijvoorbeeld aan een overhemd met een drukke print, die kan je hooguit met 2 broeken combineren. Dit zijn dus maar 2 outfits. 

Als je investeert in een aantal basic kleuren overhemden, heb je een grote kans dat je deze met verschillende soorten broeken kunt combineren. Neem als voorbeeld een wit overhemd. Dit kun je combineren met alle kleuren chino’s, maar ook verschillende kleuren jeans. Dat zijn dus minimaal 10 outfits.

5 tips voor een heren capsule wardrobe

Het opbouwen van een goede capsule wardrobe kan je veel tijd en geld besparen op lange termijn, omdat je niet meer ieder seizoen nieuwe kleding hoeft te kopen. Of juist omdat je niet meer constant op zoek bent naar de perfecte outfit. Daarentegen kan het je in het begin wel iets meer geld kosten, omdat je natuurlijk wilt investeren in de beste items. Wel heb je uiteindelijk een veelzijdige collectie kledingstukken die je het hele jaar door kunt dragen!

Wij hebben 5 tips die je wellicht kunnen helpen:

  1. Kies veelzijdige stukken die je kunt mixen en matchen; Een wit overhemd is hier een perfect voorbeeld van. Hier kun je namelijk met jeans een casual look creëren, maar met een pantalon weer een chique stijl. Veelzijdig item dus! 
  2. Begin met een neutrale kleurenpalet; Dit maakt het makkelijker om een verscheidenheid aan looks te creëren met de stukken die je hebt. 
  3. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit; Als het aankomt op een goede capsule wardrobe is het belangrijker om te investeren in kwaliteit boven kwantiteit. Op die manier heb je een paar goede items die tijdloos en klassiek zijn. Die hoef je dus niet ieder seizoen opnieuw te kopen. 
  4. Pas je garderobe regelmatig aan; neem bijvoorbeeld aan het eind van ieder seizoen de tijd om je kledingkast door te nemen. Zo blijft je garderobe up to date. 
  5. Houd rekening met de seizoenen: Wanneer je de kledingstukken voor je capsule wardrobe uitkiest, zorg er dan voor dat je items kiest die passend zijn bij verschillende seizoenen.

capsule wardrobe heren overhemden

Kies voor basic overhemden

Iedere man heeft vast minimaal 1 overhemd in zijn kast hangen. Dit is dan ook zeker een van de musthaves voor een capsule wardrobe. Investeer in een aantal overhemden in verschillende kleuren en materialen. Dit maakt het makkelijker om verschillende kledingstijlen met elkaar te combineren. Bovendien kun je met 1 shirt al talloze outfits maken.

Investeer dus in overhemden van goede kwaliteit, zodat je er nog jaren profijt en plezier van hebt. Bij Shirtbird krijg je altijd korting op je 2e aankoop. 

Investeer in een aantal goede overhemden van verschillende kleuren en materialen. Bij Shirtbird krijg je altijd korting op je 2e aankoop. Wil je er meer dan 2? Dan heb je uiteraard nog meer korting! Ideaal om een capsule wardrobe samen te stellen op budget. Bekijk onze uitgebreide collectie van shirts.