Sollicitatiegesprekken zijn altijd spannend en toch wel belangrijke momenten in je leven. Vooral een eerste gesprek is het moment om een goede indruk te maken. Dit doe je uiteraard door je verhaal, maar je kledingkeuze speelt hierbij ook zeker een belangrijke rol! Met een goed overhemd kun je al het verschil maken, wij leggen uit waar je het beste op kunt letten. 

Kledingtips voor een sollicitatiegesprek

Voor heren is een goed overhemd onmisbaar tijdens belangrijke evenementen zoals een sollicitatiegesprek. Maar waar moet je echt op letten?

Neutrale kleuren

Ga voor een neutrale kleur! Felle kleuren kunnen een onverzorgd beeld achterlaten. Kies daarom voor kleuren zoals wit, lichtblauw, grijs of lichtroze. Deze kleuren zullen je helpen in het uitstralen van professionaliteit en zelfvertrouwen. Naast felle kleuren, kun je ook het beste drukke patronen vermijden. Ook dit zou een onverzorgd beeld kunnen geven.

Een goede pasvorm

Een goed passend overhemd is essentieel. Een te strak overhemd kan ongemak veroorzaken en er onprofessioneel uitzien, terwijl een te los overhemd slordig oogt. Zorg ervoor dat het overhemd goed aansluit op je lichaam, zonder te strak te zitten. Het moet comfortabel zijn en je in staat stellen om vrij te bewegen. Als je zelf ongemakkelijk in je vel zit, kun je ook niet zelfverzekerd overkomen!

Let op de kraag

De kraag van je overhemd is een belangrijk detail dat de aandacht trekt. Een klassieke, button-down kraag is een veilige keuze voor de meeste sollicitatiegesprekken. Het ziet er netjes en professioneel uit.

Zorg voor een gestreken overhemd

Een gekreukeld overhemd is een grote afleiding tijdens een sollicitatiegesprek. Zorg ervoor dat je overhemd schoon, gestreken en in goede staat is. Een verzorgde uitstraling toont aan dat je aandacht besteedt aan details en dat je professioneel bent. Daarnaast oogt een gekreukeld overhemd onprofessioneel tijdens zakelijke gelegenheden.

Welke overhemden heeft Shirtbird?

Bij Shirtbird hebben we verschillende soorten overhemden die je zou kunnen dragen naar een sollicitatiegesprek. Dit zijn onder andere:

  • Buzzard; het ultieme strijkvrije overhemd. Met deze overhemd weet je zeker dat je geen kreukels zult krijgen in je overhemd.
  • Hawk; een mooie stretch overhemd. Deze overhemd heeft een mooie satijn achtige afwerking en ook verkrijgbaar in neutrale kleuren. Een mooie klassieker voor je garderobe.
  • Falcon; met een Oxford overhemd zit je altijd goed. Dit is een van de klassiekers in herenmode en daarbij ook geschikt voor een zakelijke meeting.

Het kiezen van het juiste overhemd voor een sollicitatiegesprek is dus van groot belang. Neutrale kleuren, een goede pasvorm, kwaliteit en aandacht voor details zijn allemaal cruciaal voor een professionele uitstraling. Bestel snel je favoriet bij ons!