Veel mannen vinden het dragen van een ondershirt onnodig en zijn niet op de hoogte van alle voordelen hiervan. Draag jij vaak een overhemd en ben je nieuwsgierig naar de voordelen van een ondershirt? In dit blog lees je de voordelen van een ondershirt bij het dragen van een overhemd, de perfecte pasvorm en worden onze ondershirts van Shirtbird uitgelicht.

3 Redenen voor het dragen van een ondershirt

Er zijn 3 belangrijke redenen waarom het dragen van een ondershirt zo belangrijk is.

  1. Helpt tegen de kou

Het wordt alweer steeds kouder in Nederland. Hierdoor zullen wij ons ook warmer gaan aankleden. Een t-shirt onder je overhemd helpt voor een beetje extra warmte op ons lichaam.

  1. Helpt tegen zweetplekken

Sommige mensen hebben snel last van transpiratie, dit is natuurlijk super vervelend. Een ondershirt is hiervoor de perfecte oplossing. Bij het dragen verminder je de kans op zweetplekken. Een ondershirt neemt het zweet op waardoor je het minder snel of zelfs niet in je overhemd zult zien. Daarnaast beschermt het ook je overhemd voor vlekken.

  1. Ziet er netjes uit

Je ziet het vaak genoeg voorbij komen, overhemden die een beetje doorschijnen waardoor de huid goed zichtbaar is. In dit geval voorkomt een ondershirt het doorschijnen en ziet het er wat netter uit.

Wat is de beste pasvorm?

Bij het kiezen van een ondershirt is het belangrijk om voor een juiste pasvorm te kiezen waardoor het niet zichtbaar is. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat het shirt netjes aansluit aan je lichaam, maar hij mag ook niet te klein zijn. Het ideale onderhemd heeft dus een comfortabele pasvorm en knelt niet.

Daarnaast is het ook van belang dat het ondershirt mouwen heeft. De mouwen zorgen ervoor dat transpiratie opgenomen wordt. Het katoen in de t-shirt neemt het vocht op en zorgt ervoor dat je huid kan ademen.

Vervolgens gaan we kijken naar de lengte. Een te kort shirt kruipt telkens uit je broek, dit ziet er natuurlijk niet netjes uit en zit ook niet lekker. Wanneer je kiest voor een wat langer shirt kun je hem netjes in je broek stoppen zonder dat het shirt eruit kruipt.

Tot slot is het belangrijk dat je kiest voor een neutrale kleur, zoals bijvoorbeeld wit. Een witte ondershirt is minder zichtbaar dan bijvoorbeeld een gekleurde. Kies de juiste neutrale kleur voor een nette en gepolijste look.

De ondershirts van Shirtbird

De shirts van Shirtbird zijn gemaakt van een unieke mix van biologisch katoen en elastaan, heerlijk zachte stretch en mooi passend bij het lichaam. De ondershirts hebben aan de achterkant 3 cm extra lengte waardoor het netjes in je broek blijft zitten. Onze ondershirts hebben dus een comfortabele pasvorm. Je kunt kiezen uit een ronde of een V hals.

Draag je de bovenste knoopjes van je shirt open en wil je niet dat je ondershirt boven je shirt uitkomt? Dan adviseren wij je een ondershirt met V hals. Met een V hals kun je de bovenste knoopjes open laten zonder dat je ziet wat je eronder aan hebt. Draag je de bovenste knoopjes van je shirt dicht met bijvoorbeeld een das, dan kun je ook voor een ronde hals gaan.

Wij vinden het belangrijk om milieubewust te werk te gaan om op deze manier de sociale- en milieu impact te minimaliseren. Ook bij de productie van de ondershirts is hier rekening mee gehouden. Ze zijn van duurzame kwaliteit en geproduceerd in fabrieken met de hoogste normen. Alle ondershirts van Shirtbird zijn gemaakt van biologisch katoen.

Ga jij voortaan ook een ondershirt onder je overhemd dragen? Voorkom zweetplekken, kou en zorg ervoor dat je netjes voor de dag kunt komen op kantoor of bij klanten.